spacer
previous page next page

Voit, Carl von

Amberg, Germany
31.10.1831

Munich, Germany
31.01.1908

Degrees: Dr. med., 1854
Career: 1848-1854 studies of medicine and natural sciences at the University of Munich under Pettenkofer and Liebig; 1851 one year at the University of Würzburg under Koelliker; 1854 Dr. med; 1855 studies of chemistry at the University of Göttingen under Wöhler; 1856 assistant to Theodor Bischoff at the Physiological Institute in Munich; 1859 lecturer at the University of Munich; 1860 associate professor; 1863 professor of physiology and director of the Physiological Institute in Munich.
Selected works: Voit, Carl. 1860. Untersuchungen über den Einfluss des Kochsalzes, des Kaffee's und der Muskelbewegungen auf den Stoffwechsel: ein Beitrag zur Feststellung des Princips der Erhaltung der Kraft in den Organismen. München: Literarisch-Artistische Anstalt Bischoff, T. L. W. and Carl Voit. 1860. Die Gesetze der Ernährung des Fleischfressers durch neue Untersuchungen festgestellt. Leipzig Voit, Carl von. 1881. Erster Theil: Physiologie des allgemeinen Stoffwechsels und der Ernährung. In: Handbuch der Physiologie. Band 6: Handbuch der Physiologie des Gesammt-Stoffwechsels und der Fortpflanzung, edited by Ludimar Hermann, 1-575. Leipzig: Vogel
search the library or the technology database
Sources: Schmidt ; DSB
Related:
Article Author:
previous page next page
ISSN 1866-4784: reference - xlink